Tijdcapsule ingegraven in Wilhelminahaven

Een grote groep (toekomstige) bewoners heeft afgelopen vrijdag het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun buurtgenoten in Wilhelminahaven in Oosterhout. Daarnaast kon men een boodschap achter laten in een heuse tijdcapsule welke nu is ingegraven in de wijk.

Feestelijke bijeenkomst

Tandem Oosterhout had alle (toekomstige) bewoners van fase 1 en 2 uitgenodigd om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De wijk dankt zijn bijzondere straatnamen – Prinses Amaliastraat en Koningin Maximalaan – aan de koninklijke familie. Met medewerking van wethouder Kastelijns van gemeente Oosterhout is de tijdcapsule ingegraven in de wijk. De plek van de tijdcapsule is vastgelegd, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Aansluitend konden alle genodigden in een tent op locatie een hapje en drankje nuttigen en kennismaken met medebewoners.

Meer over Wilhelminahaven

De ligging van Wilhelminahaven is uniek: enerzijds langs het Wilhelminakanaal, anderzijds naast natuurgebied de Vrachelse Heide én vijf minuten fietsen van het centrum. In de Bredaseweg is een nieuwe rotonde aangelegd ter hoogte van het plan. De reeds bewoonde appartementengebouwen Porta I en Porta II markeren samen de entree tot Wilhelminahaven. De wijk is omlijst door de beeldbepalende eikenrij, terwijl ook dwars door het plan een groene verbinding loopt. De woningen zijn vormgegeven in een fijne mix van modern en jaren ’30-stijl. Er is gekozen voor natuurlijke materialen. Hoewel de bouwstijl in veel variaties is toegepast, vormen alle woningen een frisse eenheid met een stoer karakter. De woningen in fase 1 zijn inmiddels grotendeels opgeleverd en de bouw van fase 2 is in volle gang. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de 3e en laatste fase van dit plan bestaande uit een toren met 20 appartementen waarmee het project wordt afgerond.

Laatste nieuws